Опубліковано: 27 Лютого, 2024. Переглядів: 588


Мобілізувати можуть будь-кого, незважаючи на відстрочку

ТЦК вигадують нові методи, аби виконати план мобілізації.

Про це розповів на своєму Телеграм-каналі адвокат Роман Сімутін.

“Ви прибули до ТЦК і подаєте документи із заявою на відстрочку, наприклад, ви заброньований, дружина має інвалідність або ви єдиний син у батька з інвалідністю 1 чи 2 групи.

Документи не приймають і відправляють на проходження ВЛК, мовляв такий порядок, – зазначає юрист. — А після ВЛК вам вручають повістку на відправку з поясненням, що ви не маєте права на відстрочку та вимагають підписатися на корінці повістки. Якщо ж ви не підписуєтеся, тоді вмовляння і погрози можуть продовжуватися годинами: ми тебе посадимо, ти ухилянт і тому подібне”.

Після такого психологічного тиску, за словами адвоката, з’явиться хороший співробітник ТЦК, який по-дружньому порадить: підписуй і одразу подавай позов до суду про незаконну мобілізацію – виграєш стовідсотково. Та щойно військовозобов’язаний поставить підпис, на нього відразу готують мобілізаційне розпорядження, зараховують наказом командира до військової частини. І якщо він навіть подасть до суду, то справу, в кращому випадку, виграє мінімум за 6-8 місяців.

Адвокат каже, що в такий спосіб мобілізувати можуть кожного, хто дасть собою зманіпулювати та прийняти правила гри ТЦК. У таких випадках він радить підписувати повістку на відправку з формулюванням: “Я не ухиляюся від мобілізації, оскільки відповідно до ст. 23 закону “Про мобілізацію” маю право на відстрочку у зв’язку з інвалідністю дружини. Підтверджувальні документи надав тоді-то, або відмовилися приймати такого-то числа”. Або ж треба вимагати, щоб виписували нову повістку на оновлення облікових даних. Бо до суду звертатися, то марна справа. Адже в більшості позовів щодо визнання протиправних дій ТЦК відмовляють, навіть за наявності підстав для відстрочки.

Микола Заверуха, Експрес


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...