Опубліковано: 27 Лютого, 2024. Переглядів: 412


Війська НАТО в Україні: Столтенберг зробив заяву, з’явилася реакція Кремля

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг поставив остаточну крапку у питанні щодо того, чи буде Альянс відправляти свої війська в Україну. У Росії відреагували на ідею.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс не планує відправляти свої війська в Україну.

Про це він заявив агентству Associated Press.

Заява Єнса Столтенберга з’явилася після того, як президент Франції Емануель Макрон заявив, що не виключає відправку військ НАТО в Україні. А президент Польщі Анджей Дуда повідомив, що під час зустрічі у Парижі ідея про відправлення військ НАТО та ЄС до України викликала найбурхливішу дискусію.

“Союзники по НАТО надають безпрецедентну підтримку Україні. Ми робимо це з 2014 року і посилили підтримку після повномасштабного вторгнення. Але немає ніяких планів щодо бойових військ НАТО на землі в Україні”, — сказав Столтенберг в коментарі агентству.

Реакція Кремля

У Кремлі також прокоментували слова Макрона про відправку військових НАТО до України. Прессекретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що якщо відправку військових буде здійснено, то “доведеться говорити не про ймовірність, а про неминучість прямого зіткнення Росії та НАТО”, пише УНІАН з посиланням на російські ЗМІ.

Водночас прем’єр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що його країна не буде відправляти своїх військових в Україну. Таку ж думку висловив і прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала.

Прем’єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон, коментуючи заяву Макрона про можливість відправки військ в Україну заявив, що “зараз це взагалі не актуально”.

На самого Макрона через його заяву накинулися навіть у Франції. “Прихильниця” Путіна Марін Ле Пен написала в соцмережі X, що сумнівається, чи усвідомлюють всі серйозність такої заяви.

“Еммануель Макрон грає у воєначальника, але так недбало говорить про життя наших дітей. Це питання миру чи війни в нашій країні”, – заявила лідерка ультраправого Національного об’єднання.

Юлія Скорик, Експрес


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...