Опубліковано: 26 Лютого, 2024. Переглядів: 295


Користувачів із Закарпаття «засипали» антиугорськими повідомленнями (ФОТО)

Росіяни почали втілювати чергову інформаційно-психологічну операцію (ІПСО) з розпалювання міжетнічної ворожнечі між українцями та угорцями. Про це 26 лютого повідомили в Інституті центральноєвропейської стратегії.

Так, за даними, з самого ранку на мобільні номери, «які геолокаційно прив’язані до Закарпатської області України, почали надходити повідомлення у месенджері Telegram через бот-систему з однотипним змістом та ідентичним зображенням».

Повідомлення надходять з акаунтів з кодами мобільних операторів +7 708 (Казахстан) +387 (Боснія та Герцеговина), +996 (Киргизстан).

«Суть: створити видимість погроз на адресу угорців України та Закарпаття з боку українських націоналістів та спровокувати міжетнічну ворожнечу.

Текст містить прогнози саме на адресу угорців із закликами забиратися з України, не раз використаною фразою «мадярів на ножі» + гаслами «Слава Україні» тощо», — прокоментували в Інституті центральноєвропейської стратегії, оприлюднивши кілька прикладів з відповідними повідомленнями.

Аналіз повідомлень виявив кілька симптоматичних особливостей.

Так, тексти угорською мовою написані неграмотно, із помилками на кшталт «сечі немає терпіти борошна».

«Подібні погрози чи то через смс, чи то через пошту, чи через написи балончиком на фасадах будівель з’являються геолокаційно на Закарпатті або під закарпатських абонентів останні 3-4 роки», — констатували.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...