Опубліковано: 24 Лютого, 2024. Переглядів: 500


Приліт по ресторану у Донецьку: у закладі було понад 50 людей (+ФОТО, ВІДЕО)

У тимчасово окупованому Донецьку прилетіло поряд з рестораном. Заклад зруйнований. А святкували там чи то весілля, чи то “23 лютого”. У мережі поширюють різні версії. Але є відео з російськими військовими, які втікають якомога далі від місця прильоту.

“В тимчасово окупованому росіянами Донецьку стався приліт по ресторану “Аркадія”.

За інформацією джерел, на той момент в закладі загарбники відзначали “свято” 23 лютого”, — повідомляє obozrevatel.com.

Втім у Телеграмі більш популярна інша версія.

Вибух біля ресторану “Аркадія” у Донецьку: що відомо

Російський телеграм-канал ASTRA пише, що у ресторані, який потрапив під обстріл святкували весілля.

“Місцеві пабліки та російські інформагентства пишуть, що під обстріл ЗСУ потрапив ресторан на набережній у центрі міста. У момент атаки там проходило весілля — за словами співробітниці ресторану, на урочистість прийшло 50-60 гостей”, — повідомив канал.

Таку ж версію розповідають нібито випадкові перехожі на одному відео. З їхніх слів вони бачили, як наречена вибігала через один із виходів.

Водночас на користь версії про те, що в ресторані відпочивали саме військові, можуть вказувати слова російського “воєнкора”.

“А я ж попереджав хлопців, жодних ресторанів, ніяких барів і кафе надвечір у ці дні”, — каже на відео Олексій Смирнов із місця подій.

З його слів може здатися, що у ресторані під час обстрілу перебували не лише цивільні, а й військові. Конкретної інформації про загиблих та постраждалих наразі немає.

“Влада” міста заявляє про одного постраждалого.

Втрати росіян за два роки війни

Британська розвідка проаналізувала втрати окупантів за два роки від початку повномасштабного вторгнення.

За даними аналітиків, підтверджені втрати РФ включають понад 2700 танків та 5 тис. БМП і БТР, вбито та поранено близько 350 тис. військовослужбовців РФ.

При цьому у відомстві кажуть, що росіянам вдалося їх компенсувати.

“Військо окупантів в Україні в даний час більше за чисельністю, ніж на початку війни. Вони здатні продовжувати атаки вздовж лінії фронту та застосовувати стратегію виснаження українських сил”, – повідомили у британській розвідці.

Юлія Скорик, Експрес


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...