Опубліковано: 22 Лютого, 2024. Переглядів: 251


В Україні буде додаткова мобілізація, якщо допомоги від США буде менше, – Арахамія

Мобілізація в Україні. Голова фракція “Слуга народу” заявив, що, імовірно, в Україні буде додаткова мобілізація.

За словами Арахамії, недостачу зброї на полі бою Україна може компенсувати хіба людьми.

Україна проведе додаткову мобілізацію, якщо США відхилять рішення про продовження допомоги, або зменшать її очікувану вартість.

Про це заявив голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія під час спілкування з журналісткою Анною Олицькою.

За його словами, на рішення щодо проведення в Україні додаткової мобілізації впливатиме розмір допомоги США.

“Якщо буде допомога менша – нам потрібно більше мобілізувати людей… Якщо допомога буде більшою, тоді коефіцієнт озброєності зростає. І тоді нам потрібно менше людей, тому що ми можемо деякі ділянки фронту “закривати” умовно зброєю. І не потрібно стільки людей”, – цитує Арахамію.

Наприкінці минулого року президент Володимир Зеленський заявив, що військові запропонували йому мобілізувати ще 450−500 тисяч людей. Згодом тодішній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що військове командування сформувало цю цифру з огляду на поточні потреби та потреби на 2024 рік.

30 січня уряд зареєстрував у Верховній Раді нову редакцію законопроєкту про мобілізацію. Він пропонує, зокрема, запровадити повістки через електронний кабінет призовника. Також серед нововведень — знизити призовний вік до 25 років, встановити терміни для демобілізації – 36 місяців, запровадити добровільну мобілізацію для засуджених, обмеження для ухильників, заборонити державну службу без військової підготовки тощо.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...