Опубліковано: 20 Лютого, 2024. Переглядів: 388


Жінка, яка втопила двох рідних дітей на заході України, не сяде за грати: у селі шоковані

23 серпня 2023 року в селі Сопачів на Рівненщині 42-річна жінка привела до місцевого кар’єру двох своїх синів, 7 та 6 років, і втопила їх у водоймі.

Зараз експертиза визнала жінку неосудною: вона проходитиме лікування у психіатричній лікарні.

Того дня сталась велика трагедія, пригадують односельці.

Одного з синів мати силою тримала у воді, доки той не перестав опиратися, а іншого зіштовхнула з дерев’яного помосту на глибину, знаючи, що дитина не вміє плавати. Чоловік зустрів дружину, коли вона поверталася додому без дітей: вона одразу зізналася у скоєному, сказавши, що діти “не будуть мучитись на цій землі”.

Місцеві жителі й раніше помічали дивакуватість жінки, але такої трагедії ніхто не чекав. Жінці повідомили про підозру в умисному вбивстві двох малолітніх осіб. Слідчі призначили низку експертиз.

“Психолого-психіатричною експертизою жінку визнано неосудною, через хворобу вона не мала можливості усвідомлювати свої дії та керувати ними”, — розповіла у коментарі “Експресу” Оксана Жужельська, речниця Рівненської обласної прокуратури.

Прокурор Вараської окружної прокуратури скерував до суду клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру стосовно матері вбитих дітей. У спеціалізованому закладі їй надаватимуть психіатричну допомогу.

Тим часом у селі Сопачів, де сталася трагедія, далеко не всі задоволені таким фіналом у цій справі.

“Багато односельців не підтримують таке рішення. Вважають, що вона має сидіти за гратами за те, що скоїла. Люди дуже бояться. Хвилюються, що буде після того, як вона повернеться у село. Чи не накоїть ще чогось”, – розповіла жителька Сопачева “Експресу”.

Вона додала, що після трагедії батькові діток було дуже важко, а його рана ніколи не загоїться.

“Чоловік потроху оговтується. Хоч минуло вже багато часу, але не віриться, що це все сталося насправді. А найгірше, що біди можна було б уникнути, якби її почали лікувати раніше”, – кажуть у селі.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...