Опубліковано: 19 Лютого, 2024. Переглядів: 562


Україною шириться резонансна новина

110 окрема механізована бригада імені генерал-хорунжого Марка Безручка Збройних сил України, яка захищала Авдіївку, повідомила, що російські окупанти обіцяли провести евакуацію поранених українських бійців, що лишилися в оточенні в опорному пункті “Зеніт”, а натомість розстріляли воїнів.

Про це бригада повідомила на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук у понеділок, 19 лютого.

“Щодо позиції “Зеніт”. Вихід особового складу 110 Бригади з Авдіївки відбувався в умовах безперервного бомбардування ворожою авіацією та артилерійських обстрілів, постійних атак fpv-дронів, атак на евакуаційні автомобілі, обстрілів евакуаційних шляхів. Декількох важкопоранених і загиблих військовослужбовців не вдалося евакуювати. Противник розвивав швидкий, масштабний наступ, не лишаючи шансів для повторних спроб”, – розповіли військові.

Через повне оточення опорного пункту “Зеніт” було прийнято рішення зв’язатися із координаційним центром і організаціями, які ведуть переговори з ворожою стороною щодо обміну полонених для надання допомоги нашим важкопораненим беззбройним військовим, відповідно до міжнародних правил ведення війни і законів, які захищають військовополонених, сказали.

“Ворог повідомив координаторів цього процесу, що погоджується провести евакуацію наших поранених і надати їм допомогу, а в подальшому – обміняти. Наші військовослужбовці отримали наказ зберегти свої життя. Що трапилося в подальшому ми дізналися з ворожих ресурсів”, – повідомила бригада.

На оприлюдненому ворогом відео із захопленої позиції “Зеніт” родичі опізнали Георгія ПавловаАндрія ДубницькогоІвана Житника – загиблими.

За даними бригади, ворог також розстріляв Олександра Зінчука і Миколу Савосіка. “Про шостого бійця інформація поки не підтверджена, скоріше за все він був з приданого підрозділу”, – повідомляють.

“зс рф – терористи і воєнні злочинці, які розстріляли беззбройних поранених. Відповідні органи проведуть розслідування і встановлять правду за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством”, – пише 110 бригада ЗСУ.

“За злочини проти наших військових ми дамо гідну відповідь! Помстимося за кожного нашого закатованого воїна! Нестерпно боляче за побратимів. Щирі співчуття родинам полеглих воїнів. Честь і Вічна Слава полеглим героям. Наші війська тримають оборону далі, ворог не припиняє спроб подальшого наступу. Війна жорстока, ми виборюємо свободу високою ціною”, – заявили українські військові.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...