Опубліковано: 15 Лютого, 2024. Переглядів: 222


У Німеччині побільшало “фальшивих українців” – просять соціальну допомогу

У Німеччині останнім часом побільшало європейських громадян, які видають себе за українців і просять у влади соціальної допомоги, призначеної для біженців. Серед них є багато угорців. Про це повідомляє видання Schwäbische Zeitung.

Так, від 2023 року імміграційна влада на південному заході Німеччини повідомила про 1374 підозрілих випадки, коли іноземці, крім українського громадянства, також мали громадянство іншої країни ЄС.

Зокрема, у 58 осіб, які зареєструвалися лише за українським паспортом, було виявлено громадянство Угорщини.

При цьому вони приховують паспорт європейської країни і видають себе за українців, щоб отримати гроші. Адже, на відміну від шукачів притулку чи біженців з інших країн, українці мають особливий статус у Німеччині.

Таких шахраїв найчастіше виявляють через незнання української мови.

“До імміграційних органів все частіше звертаються люди, які спілкувалися лише угорською мовою та пред’являли нещодавно видані українські паспорти”, – заявили у Міністерстві юстиції землі Баден-Вюртемберг.

Разом з тим там зазначили, що плутанина може бути викликана також тим, що в Закарпатській області України від 2010 року все більше паспортів Угорщини видається угорській меншині.

Проте право на соціальну пільгу мають тільки ті біженці від російської агресії, які мають винятково український паспорт. Особи з подвійними громадянством не мають права на отримання допомоги.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...