Опубліковано: 13 Лютого, 2024. Переглядів: 186


Порядок соціальної допомоги переселенцям зміниться: кого з 1 березня залишать без виплат

З перших днів весни для українських переселенців зміниться підхід до виплат фінансової допомоги від держави.

З 1 березня для розрахунку враховуватиметься загальний дохід усіх членів сім’ї переселенців.

Про це в ефірі національного телемарафону повідомила перший заступник міністра соціальної політики Дарина Марчак.

Згідно з її словами, у Мінсоцполітики змінять загальний принцип продовження виплат для ВПО, і тепер для отримання допомоги враховуватиметься сукупність доходу сім’ї, в якій на одну особу має припадати щонайменше 9 444 грн, тобто 4 прожиткові мінімуми.

“Ми будемо дивитися на офіційні доходи сімей, щоб визначати, чи потрібна допомога. Тому що без доходів, наприклад, батька, які можуть бути як мінімальними, так і перевищувати 100 тис. грн, це важко оцінити”, – пояснила Марчак.

Також вона доповнила, що з 1 березня при цьому автоматично продовжать виплати пенсіонерам, якщо їхня пенсія не перевищує 9 444 грн, також людям з інвалідністю, дітям-сиротам, сім’ям, які живуть у зоні бойових дій.

Крім іншого, допомогу допоможуть надавати тим, хто протягом півроку робив спроби економічної самостійності, став на облік у центр зайнятості або відкрив власний бізнес.

“А ось дорослі українці працездатного віку, які не мають дітей і не працюють, виплати не отримуватимуть. Такі люди не мають обмежень, які б заважали їм працювати, тож вони мають знаходити роботу і самостійно забезпечувати себе”, – резюмувала Марчак.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...