Опубліковано: 13 Лютого, 2024. Переглядів: 179


Погода може різко змінитися – в Укргідрометцентрі попередили українців

В Україну можуть прийти холоди. Погода різко зміниться вже за декілька днів, сказала синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птухапередає NV.

Теплі повітряні потоки зміняться на північно-західні і далі будуть переходити у північно-східні. Швидкість вітру складе 7−12 м/с.

“Найінтенсивніший мороз очікується 17-го лютого. Буде від 8 до 14 морозу на північному сході у нічні години”, – вказала синоптикиня.

13 лютого очікуються часткові дощі, проте температура буде досить теплою як для лютого. Температура від +2…8°C вночі, та від +8…13°C вдень. У західних областях може бути холодніше.

У середу похолоднішає. Може бути від +1…7°C. У південній та східній частинах України буде тепліше, до +8…13°C. Можливі тимчасові дощі по всій території країни, окрім заходу та сходу. У центральних та північних областях може піти мокрий сніг.

“І вже, починаючи з 15 лютого, в Україні очікується зниження температури в середньому на 4−7 градусів у порівнянні з попередніми градаціями”, – вказала Птуха.

16 лютого буде -11…-5°C у східних та північних областях. 17 лютого на півночі та північному сході буде до -14°C вночі, та -8…-2°C вдень.

“На решті території у цей час температура також знизиться, але не настільки: вночі 0…-6 морозу, 17 лютого до похолодання ще і центральні області приєднаються – тут -3…-9 може бути вночі, а в денні години від -4 до +2”, – додала експертка.

У більшості західних областях та на півдні морозів не буде.

Після вихідних можна очікувати на послаблення морозів та повторне підвищення температури до позначки “плюс”.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...