Опубліковано: 8 Лютого, 2024. Переглядів: 335


Уродженцю Закарпаття Шуфричу оголосили нову підозру – платив гроші росгвардії, – СБУ

Уродженцю Закарпаття народному депутату Нестору Шуфричу оголосили нову підозру.

Про це у четвер повідомила Служба безпеки України.

“За даними слідства, фігурант налагодив схему фінансування російських окупаційних угруповань у тимчасово захопленому Криму”, – повідомила спецслужба.

Шуфрич платив гроші росгвардії за воєнізовану охорону своєї елітної нерухомості на півострові, розповіла СБУ.

“Лише за три місяці 2016 року підконтрольна йому компанія сплатила окупантам за ці послуги понад пів мільйона російських рублів”, – повідомили.

Йдеться про недобудований профілакторій площею понад 4,5 тис. кв м, розташований біля моря у селищі Сімеїз.

Земельна ділянка площею понад 1,5 га входить до рекреаційної зони.

“Фігуранти організували підписання договору із структурами росгвардії на “охорону” об’єкта у Криму, за яким щомісяця переводилось на рахунки окупантів сотні тисяч російських рублів. Крім того підконтрольна Шуфричу компанія регулярно фінансувала бюджет РФ, сплачуючи податки та збори”, – повідомила спецслужба.

Під час обшуків в офісах афілійованих із Шуфричем комерційних структур і помешканнях фігурантів у Києві виявили документацію, печатки та інші речові докази злочинної діяльності.

Шуфричу і його юристу повідомили про підозру за кримінальною статтею – фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України.

“Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочинів та притягнення винних до відповідальності”, – заявила СБУ.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...