Опубліковано: 7 Лютого, 2024. Переглядів: 468


Зеленський підписав указ, який може змінити хід війни

Зеленський доручив Кабінету міністрів разом із Генштабом опрацювати питання створення безпілотних систем як окремого роду сил у структурі ЗСУ і за підсумками роботи внести пропозиції на розгляд Ради національної безпеки та оборони. Президент пояснив, чому це важливо зробити.

Президент Володимир Зеленський доручив Кабміну створити у ЗСУ Сили безпілотних систем.

Про свій указ Зеленський повідомив у зверненні.

“Підписав указ, який розпочинає створення у наших Силах оборони окремого роду сил – Сил безпілотних систем, – сказав Володимир Зеленський. – І це не питання майбутнього – це те, що повинно дати цілком конкретний результат уже найближчим часом. Цей рік повинен стати вирішальним у багатьох аспектах. І, очевидно, – на полі бою. Дрони – безпілотні системи – довели свою ефективність у боях на землі, у небі та в морі. Україна реально змінила безпекову ситуацію в Чорному морі завдяки дронам”.

Зеленський підкреслив, що відбиття штурмів на землі – це багато в чому робота саме дронів. “Масштабне знищення окупантів та їхньої техніки – це також дрони. Зараз перелік завдань чіткий: спеціальні штатні посади під роботу з дронами, спеціальні підрозділи, ефективне тренування, систематизація досвіду, постійне масштабування виробництв і залучення найкращих ідей, найкращих спеціалістів у цю сферу”, – сказав президент України.

Віцепрем’єр із питань інновацій Михайло Федоров у Telegram написав, що це рішення “стане потужним поштовхом до технологічного та інноваційного розвитку ЗСУ”. Він нагадав, що роти ударних БПЛА на рівні бригад створили рік тому, і дрони кардинально змінили ситуацію на полі бою — саме вони вражають “абсолютну більшість” ворожої техніки. Також перші у світі морські дрони “повністю змінили правила ведення війни на морі”, зазначив віцепрем’єр.

“У межах кластера Brave1 активно працюємо над розвитком наземних дронів, які вже можуть частково замінити кулеметника або зробити його роботу більш безпечною, їхати в наступ, вивозити поранених чи доставляти боєприпаси на передову”, — заявив Федоров.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...