Опубліковано: 5 Лютого, 2024. Переглядів: 262


Польща видала військове попередження на східному кордоні: подробиці

Польське агентство аеронавігаційних послуг оголосило про спеціальне попередження для користувачів повітряного простору в прикордонних з російськими та білоруськими землями районах. “Можуть виникнути незаплановані військові дії, пов’язані із забезпеченням безпеки держави”, – повідомили в агенції.

На польському сайті dlapilota.pl було опубліковано навігаційне попередження для користувачів повітряного простору в період з 5 лютого 2024 року до 5 травня 2024 року.

У повідомленні йдеться, що Агентство аеронавігаційного обслуговування Польщі опублікувало його на запит військових.

Польща попередила про військову активність на кордоні Росії та Білорусі

Навігаційне попередження видано у зв’язку з “позаплановими військовими діями, пов’язаними із забезпеченням безпеки держави”.

Оперативне командування відреагувало на це. У повідомленні йдеться, що попередження “розроблено та опубліковано за погодженням з оперативним командуванням”.

“Повідомлення призначене для попередження цивільних користувачів повітряного простору про можливе посилення активності військової авіації на східному напрямку у відповідь на загрозливу ситуацію на східному кордоні”, — йдеться у повідомленні.

Територія, на яку поширюється попередження, охоплює частину Польщі на схід від лінії Вісли: Вармінсько-Мазурське воєводство, Підляське воєводство, частину Мазовецького воєводства, включаючи Варшаву та її околиці, але за винятком Радомської землі, Люблінське та Підкарпатське воєводства.

Вони межують з територією Росії, Білорусі, а також України (Львівська та Волинська області).

Російський генерал вважає, що Польща може напасти

“Необхідно готуватися до відбиття агресії з боку Польщі”, – сказав генерал Віктор Соболєв та член комітету Держдуми з оборони в інтерв’ю News.ru, коментуючи інформацію Оперативного командування Збройних сил Республіки Польща, яка попереджає про інтенсивні дії військової авіації.

“Ця заява Польщі, як на мене, є одним із явищ її інформаційної війни. Спочатку треба було б розібратися з українською пропагандою, а потім думати про захист наших північно-західних кордонів. Але життя диктує інші умови. Треба готуватися до відсічі агресії в цьому напрямку. Ми ні на кого нападати не будемо, але на нас точно можуть” , – сказав військовий.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...