Опубліковано: 4 Лютого, 2024. Переглядів: 330


У селі на заході України стався розбійний напад – провели спецоперацію “Сирена” (ВІДЕО)

Підозрюваний у розбійному нападі на двох жінок — раніше судимий за крадіжки і незаконний обіг зброї. Це житель Дубенського району на Рівненщині, йому 42 роки. Щоб затримати нападника поліцейські провели спецоперацію “Сирена”. Дві жінки 80 і 52 років — в лікарні з вогнепальними пораненнями. Зі слів лікарів, їхньому життю наразі загрози немає.

Кореспонденти Суспільного побували в селі Бондарі, де 1 лютого чоловік поранив жінок пістолетом та сокирою, а правоохоронцям погрожував гранатою.

Місцева жителька Алла розповіла, як приблизно о четвертій ранку 1 лютого до неї прибігли дві закривавлені сусідки й просили допомогти:

“Казали, що по них стріляє і бігає з сокирою хтось у білому, а хто — не знають. Ми викликали поліцію, швидку. Не знаю, як вони втекли від нього”.

Будинок місцевого жителя Ростислава розташований поряд з полем, через яке до лісу втікав підозрюваний. Однак, пострілів чи криків чоловік не чув:

“Всі спали, а така відстань — хто ж чув. Але собака гавкав у мене, кидався”.

Поліцейські затримали підозрюваного 1 лютого поблизу села. У нього виявили гранату, якою той погрожував правоохоронцям, повідомив начальник кримінальної поліції в Рівненській області Роман Іващенко:

“О 4:00 начальник головного управління на території Дубенського та [колишнього] Здолбунівсього районів вів спеціальну поліцейську операцію “Сирена”. Особовий склад підняли по тривозі і були повністю перекриті два райони. У полі між селами Бондарі та Соснівка був помічений підозрілий чоловік у білому маскхалаті. Ми запропонували йому здатися, на що злочинець дістав гранату, вийняв чеку і сказав, що підірве, якщо хтось наблизиться до нього”.

З його слів, забрати гранату в чоловіка вдалося після перемовин.

“Я взяв цигарку, підійшов до нього, заблокував за руку і відвів від місця, де лежала граната”.

Затриманий — 42-річний житель Дубенського району. Йому повідомили про підозру в нанесенні тілесних ушкоджень та розбої, вчиненому в умовах воєнного стану.

Також правоохоронці зареєстрували кримінальне провадження за фактами незаконного зберігання зброї і погрози працівникам поліції.

“Він раніше судимий за крадіжки та незаконний обіг зброї. При огляді у нього вилучено пістолет, гранату, сокиру, кастет та газовий балончик”.

Жінки, який поранив підозрюваний перебувають у Дубенській райлікарні. Від коментарів Суспільному вони відмовилися. Поліцейським одна з потерпілих раніше розповідала, що втекли від нападника, коли той вийшов із будинку.

“Гроші хотів, що ж іще. Прострелив в груди, а потім ще раз, бив. Вікно вибив”.

Хірург Дубенської райлікарні Юрій Кайда повідомив, що пацієнток госпіталізували із вогнепальними ранами грудей:

“Грудної клітини, а в іншої — грудей та голови. Жінок транспортували в операційну, первинно обробили вогнепальні поранення, видалили кулі На даному етапі їхньому життю нічого не загрожує”.

Затриманому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...