Опубліковано: 3 Лютого, 2024. Переглядів: 183


Якої погоди чекати із понеділка: в Укргідрометцентрі дали прогноз на тиждень

Минулого тижня в Україні спостерігалася різноманітна погода, початок був із сонечком. А вже з 1 лютого до нас почали заходити атмосферні фронти з північного заходу і саме вони вплинуть на погоду наступного тижня. Тож чого чекати українцям із понеділка, “Фактам ICTV” розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха.

За її словами, у першій декаді лютого атмосферні фронти принесуть доволі вітряну погоду.

“У нас є попередження про пориви вітру у більшості областей України на суботу. Пориви трохи зменшать інтенсивність у неділю. І вже з понеділка знову може бути посилення вітрів. Тож варто стежити за попередженнями від Українського гідрометцентру”, – наголосила синоптикиня.

Наталя Птуха зауважила, що атмосферні фронти приносять хмари з опадами різної фази, переважно змішаними, адже температура коливається.

У денні години будуть переважати плюсові значення, тому здебільшого це будуть дощі різної інтенсивності. Тобто треба буде стежити за прогнозами у кожній області.

Загалом наступні кілька днів для України будуть вітряні, вологі, часом із опадами. Але значення температури все ж таки плюсове, наголошує Наталія Птуха.

“Наприклад, із середини тижня на Півдні й частково на Заході України, Закарпатті, Прикарпатті, подекуди може бути +10…14°C. Приблизно це вівторок, середа, четвер. Але через те, що буде вітряно та висока вологість, українці відчуватимуть дискомфорт, – зауважила синоптикиня.

Наталія Птуха зазначила, що така температура є вищою за кліматичні норми для цього періоду.

Щодо температури в нічні години, то здебільшого це коливання від -3…+3°C, близько 0°C. Ночі будуть теплішими на Півдні, трохи прохолоднішими – на Північному сході та Півночі.

Вона наголосила, що з понеділка, 5 лютого, погода буде одноманітною для усіх областей України і для Києва зокрема.

“Буде багато хмар, більше вітряності. З Балтійського моря до України заходитимуть повітряні вологі маси, які принесуть опади”, – говорить Птуха.

У Києві прогнозується незначний мокрий сніг із переходом у дощ, особливо в денні години. Хоча будуть перерви в опадах.

Синоптикиня ще раз наголосила на необхідності зважати на попередження від Українського гідрометцентру.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...