Опубліковано: 2 Лютого, 2024. Переглядів: 244


Голова ВЛК визнала свого чоловіка непридатним до війська: жінці загрожує символічний штраф

Голова районної військово-лікарської комісії намагалася сховати чоловіка від мобілізації. На неї склали адмінпротокол про корупцію.

Жінка особисто підписала довідку про непридатність чоловіка-буковинця. Саме на основі цього документа чоловіка пізніше виключили з військового обліку.

Про це повідомили у департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України.

“Будучи головою військово-лікарської комісії при районному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки, жінка підписала довідку про непридатність власного чоловіка до військової служби з подальшим його зняттям із військового обліку. Тим самим вона порушила вимоги антикорупційного законодавства щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів”, — зазначили у департаменті.

Там кажуть, жінка повинна була поінформувати членів комісії про наявність у неї конфлікту інтересів й не підписувати документи.

“Оскільки згідно Закону України “Про запобігання корупції” її чоловік належить до категорії близьких осіб, вона повинна була повідомити членів комісії про наявність у неї реального конфлікту інтересів та не підписувати відповідні документи”, — зазначили у відомстві.

На лікарку склали адміністративний протокол за ч. 1 та ч. 2 ст. 172-7 КУпАП (Порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів). Тепер голові ВЛК загрожує штраф — від 1700 до 6800 гривень.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...