Опубліковано: 30 Січня, 2024. Переглядів: 330


Угорщина погодиться на виділення допомоги Україні – Орбан назвав умову

Угорщина погодиться на виділення Україні допомоги від Євросоюзу.

Однак, за умови, що ЄС затверджуватиме її розмір щорічно, а не відразу в сумі €50 млрд на чотири роки, як пропонується нині. Про це прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан сказав в інтерв’ю виданню Le Point.

“Ми вирішили зробити компромісну пропозицію. Ми не згодні змінювати бюджет.

Ми не згодні з тим, що ми повинні виділити величезну суму в 50 млрд євро. Ми не згодні з тим, щоб погодити її відразу на чотири роки. Але Угорщина готова брати участь у рішенні 27 країн ЄС, якщо ви гарантуєте, що щороку ми вирішуватимемо, продовжувати виділяти гроші чи ні”, – зазначив Орбан.

Свою позицію він пояснив тим, що ніхто не знає, “що станеться в Україні навіть у найближчі три-чотири місяці”. Тому, на думку Орбана, неправильно ухвалювати рішення про фінансування допомоги відразу на кілька років.

Угорський прем’єр також зазначив, що є ще низка причин, через які він не бачить сенсу погоджувати €50 млрд відразу на чотири роки.

“Ніхто не знає, чи будуть американці брати участь у цьому допомозі Україні. І звідки ця цифра? Чому рівно 50 млрд євро? Ми точно не знаємо, звідки взялася саме ця сума”, – сказав Орбан.

Він запевнив, що розуміє українців та їхнє бажання “мати гарантію у вигляді величезної суми на якомога довший період”.

“Але ми в Європі страждаємо дедалі більше від поганих економічних показників, ці гроші були б дуже корисні європейським громадянам – французам, німцям, угорцям, полякам”, – додав угорський прем’єр.

Він також вкотре наголосив, що “немає військового вирішення” ситуації в Україні, а єдиний можливий варіант – урегулювання дипломатичним шляхом.

“Нам не подобається ескалація воєнних дій, ми не вважаємо, що рішення потрібно шукати на полі бою, нам не подобається ця пропозиція”, – сказав Орбан.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...