Опубліковано: 25 Січня, 2024. Переглядів: 542


У п’яти областях України запровадили карантин

Учні п’яти областей України перейшли на дистанційне навчання. 25 січня в школах окремих регіонів запровадили карантин через зростання захворюваності на грип та ГРВІ.

У деяких закладах освіти Хмельницької, Волинської, Київської областей, а також міст Львова та Вінниці учні перейшли на дистанційне навчання, передає Gazeta.ua.

На Хмельниччині найбільше хворих у віковій категорії 5-14 років. Школи Нетішина та заклади позашкілля перевели на дистанційне навчання через грип та ГРВІ серед школярів. У громаді обмежили масові заходи.

“Учні 2-11 класів академічного ліцею, гімназій “Ерудит”, “Енергія”, “Гармонія”, “Патріот” та вихованці закладів позашкільної освіти, зокрема Будинок дитячої творчості, клуб “Юний технік”, “Центр туризму і краєзнавства учнівської молоді”, МШ “Нетішинська школа мистецтв” з 23 по 26 січня включно мають вчитися онлайн”, – заявив міський голова Олександр Супрунюк.

На Волині на карантині з 25 січня по 2 лютого опинилися всі ліцеї та гімназії міста Володимир. Голова Володимир-Волинської територіальної громади Ігор Пальонка зазначив, що 4 799 учнів громади навчаються дистанційно. Серед них кількість хворих становить 20-26%.

У цьому регіоні з 17 по 19 січня на онлайн-навчанні вже перебувало два ліцеї, а також один клас у гімназії № 17 у Луцьку.

Київська область

У Бориспільській громаді з 23 по 30 січня заклади загальної середньої освіти також перевели на дистанційну форму. Ситуація із захворюваністю школярів Києва на ГРВІ контрольована, тож причин переводити школи в онлайн-режим немає.

Львів

В окремих класах закладів освіти № 10, № 67, № 91 та № 57 запровадили карантин. У місті зараз 12,8% хворих школярів.

“Кожна школа індивідуально вирішує, чи потрібно запроваджувати карантин, чи ні. Наприклад, серед перших класів два можуть навчатися, а один ні. Це індивідуально. Наразі немає такого, щоб повністю школа була закрита на карантин. Йдеться про окремі класи і карантин на декілька днів, щоб перервати ланцюг захворюваності”, – розповів Андрій Закалюк.

Вінниця

У місті через зростання хворих школярів пʼять шкіл закрили на карантин, повідомила заступниця директорки міського департаменту освіти Ірина Божок. Натомість в області, попри те, що захворюваність зростає, перевищення її рівня наразі немає.

Зростає кількість хворих у Житомирській області. Проте, масового карантину там не прогнозують.

Епідеміологічного порогу досягнуто в Чернігові. Якщо показники захворюваності зростатимуть, школи міста також запровадять карантин.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...