Опубліковано: 24 Січня, 2024. Переглядів: 298


Отримав 18 повісток, а прийшов тільки 16 разів: чоловік отримав вирок за “ухилянство”

У Полтавській області чоловік отримав аж 18 повісток.

Його притягнули до суду за ухилення від мобілізації тому, що він з’явився в Територіальному центрі комплектування тільки 16 разів.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на вирок Козельщинського районного суду Полтавської області.

За словами чоловіка, під час кожного візиту до військкомату його визнавали непридатним до служби, але повістки продовжували приходити.

У червні 2023 року чоловіка визнали придатним до служби в армії. У листопаді 2023 року він отримав дві повістки, проте жодного разу він не з’явився до ТЦК.

“Повісток насправді було значно більше – 18 за весь час. Приходив до ТЦК на перевірку 16 разів, де кожного разу через стан здоров’я його відмовлялися брати на службу”, – розповів чоловік.

В 16-й раз його до військової частини возив особисто підполковник. У системі ТЦК безлад, у його військовому квитку не відображена вся інформація щодо його обліку. Працівники військкомату постійно виправляють у ньому дати, замість внесення дійсної інформації, зазначив чоловік.

Підозрюваний визнав свою вину у суді та розкаявся. Його визнали винним за статтею про ухилення від військової служби. Його засудили до 4 років позбавлення волі, однак потім його замінили на 2 роки іспитового.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...