Опубліковано: 22 Січня, 2024. Переглядів: 331


Роздача повісток поліцейськими: у Нацполіції зробили заяву

Голова Нацполіції Іван Вигівський виступив проти надання поліцейським повноважень вручати повістки. Відповідна норма пропонувалася в урядовому законопроєкті про мобілізацію. Таку заяву Вигівський зробив в інтерв’ю РБК-Україна.

За його словами, поліція зараз максимально сприяє ТЦК щодо встановлення місцезнаходження ухилянтів та за наявності необхідних документів доставляє таких осіб до військкоматів.

Проте, стверджує Вигівський, через брак кадрових ресурсів неможливо «поставити біля кожного працівника ТЦК ще й поліцейського».

«Ми стоїмо на блокпостах, щодня виконуємо свої обов’язки, в тому числі і непритаманні поліції функції. Ми готові допомагати, але особисто фізично поліцейські ходити роздавати повістки не будуть. Принаймні до того, поки законом не буде встановлена така норма та це не буде визначено нашим функціоналом», — наголосив голова Нацполіції.

Вигівський розповів, що зараз в Україні нараховується 98 тис. поліцейських, серед яких 20 тис. жінок.

Щодоби у 7 тис. нарядів по крані задіяні понад 20 тисяч правоохоронців. Також у лавах Нацполіції працюють 15 тисяч дізнавачів і слідчих та близько 20 тисяч оперативників. Крім того, створена штурмова бригада Нацполіції «Лють».

«Загалом, якщо говорити про зону, де проводяться бойові дії, — там постійно несуть службу близько 35 тис. поліцейських», — зазначив Вигівський.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...