Опубліковано: 19 Січня, 2024. Переглядів: 853


Оперативна інформація щодо наслідків підтоплень на Закарпатті

18.01.2024 внаслідок інтенсивних дощів на території області в більшості річок та потічків підвищилися рівні води, що призвело до негативних наслідків. Станом на 06:00 19.01.2024 в області зафіксовано підтоплення 5 підвальних приміщень, 11 дворогосподарств та 111 га сільськогосподарських угідь, повідомляє Головне управління ДСНС України у Закарпатській області.

Ужгородський район:

– об 11:50 – підтоплення 4 дворогосподарств за адресою: м. Перечин, вул. Ужанська. Для відкачки води залучалась одна одиниця техніки та мотопомпа 7-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Перечин;

– о 13:30 – підтоплення підвального приміщення закладу дошкільної освіти за адресою: м.Перечин, вул. Ужгородська. Для відкачки води залучалась одна одиниця техніки 7-ї державної пожежно-рятувальної частини м.Перечин;

– о 13:51 – підтоплення підвального приміщення житлового будинку за адресою: м.Ужгород, вул. Дендеші. Для відкачки води залучалась одна одиниця техніки 3-ї державної пожежно-рятувальної частини м.Ужгород.

Хустський район:

– о 12:42 – підтоплення дворогосподарства за адресою: смт Міжгіря, вул. Хустська. Підрозділи ДСНС не залучалися;

– о 17:46 – підтоплення підвального приміщення житлового будинку за адресою: Хустський район, с. Сойми. Для відкачки води залучалась одна одиниця техніки 16-ї державної пожежно-рятувальної частини смт Міжгіря.

Також річкою Боржава підтоплено 10 га сільськогосподарських угідь с. Луково, 20 га с. Білки та 50 Га с. Вільхівка.

За інформацією служби відновлення та розвитку інфраструктури у Закарпатській області, внаслідок різкого підняття рівнів води в річках трапився перелив води через автомобільний  шлях Н-09 Мукачево–Рогатин–Львів (с. Вільхівка ). Рух  в цьому напрямку перекрито з 02:00 19.01.2024. Об’їзд через дорогу Т-07-19 Іршава–Виноградів та М-23 Берегово–Виноградів–Велика Копаня.

Берегівський район:

– річкою Іршава підтоплено 30 Га сільськогосподарських угідь в с.Сільце.

Рахівський район:

– о 14:28 – підтоплення підвального приміщення житлового будинку за адресою: м. Рахів, вул. Миру. Для відкачки води залучалась одна одиниця техніки 2-ї державної пожежно-рятувальної частини м.Рахів.

Мукачівський район:

– о 17:30 до ДСНС Закарпаття повідомили про часткове підтоплення 6 дворогосподарств та 1 га сільгоспугідь в с. Стройне. Вода сходить самопливом. Звернень від місцевого населення не надходило. Підрозділи ДСНС не залучались.

Тячівський район:

– о 17:40 – підтоплення підвального приміщення житлового будинку за адресою: Тячівський район, смт Дубове, вул. Заводська. Для відкачки води залучалась одна одиниця техніки державного пожежно-рятувального поста смт Дубове.

Усього підрозділами ДСНС відкачано 826 куб. м води. Від ДСНС залучались 6 одиниць техніки, 2 мотопомпи та 20 рятувальників.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...