Опубліковано: 18 Січня, 2024. Переглядів: 358


100% смертності: у Китаї експериментують із мутованим Covid-штамом (ВІДЕО)

У Китаї вчені експериментують із мутованим штамом коронавіруса.

Той на 100% смертельний для “олюднених” мишей, пише nypost.com із посиланням на дослідження, опубліковане минулого тижня в Пекіні.

“Смертельний вірус, відомий як GX_P2V, атакував мозок мишей зі схожий на людський генетичним складом.

Це підкреслює ризик поширення GX_P2V на людину та забезпечує унікальну модель для розуміння патогенетичних механізмів вірусів, пов’язаних із SARS-CoV-2. Вірус є мутованою версією GX/2017, який виявили у малазійських панголінів 2017 року. Тобто за три роки до пандемії. Панголіни або лускаті мурахоїди – ссавці, що мешкають у теплих районах планети”, – пишуть дослідники.

Усі миші, інфіковані вірусом, померли за 8 днів. GX_P2V вразив легені, кістки, очі, трахеї та мозок тварин, а за декілька днів до смерті гризуни швидко втрачали вагу, сутулилися і рухалися вкрай мляво. За день до смерті їхні очі стали зовсім білими.

“Подібне дослідження є першим, у якому повідомляється про 100% смертності мишей, інфікованих вірусом, пов’язаним із коронавірусом. Це в рази перевершує результати іншого дослідження, яке робили раніше”, – сказано в повідомленні.

Водночас результати дослідження не вказують на те, як хвороба вплине на людей.

“Не бачу нічого цікавого в насильницькому зараженні дивної породи гуманізованих мишей випадковим вірусом. А скільки всього може піти не так. У препринті не вказано рівень біобезпеки та запобіжні заходи, використані в дослідженні. Відсутність цієї інформації породжує тривожну можливість, що частина або всі ці дослідження, як і дослідження в Ухані в 2016-2019 роках, що спричинили пандемію, були необачно проведені без мінімальних заходів зі стримування біобезпеки та практик, необхідних для досліджень із потенційними пандемічними патогенами”, – написав експерт з епідеміології із Інституту генетики Університетського коледжу Лондона Франсуа Баллу.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...