Опубліковано: 16 Січня, 2024. Переглядів: 266


Вартість оформлення ID-карток та посвідок на проживання зросла: подробиці

Подорожчали лише бланки, а за адмінпослуги не доведеться платити більше.

Як повідомили в Державній міграційній службі, тепер доведеться викласти більше за оформлення внутрішнього українського паспорта, тобто ID-картки, а також посвідки на постійне або на тимчасове проживання в Україні та посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон.

— За оформлення ID-картки протягом 10 днів тепер треба викласти 874 гривні замість 820 гривень. Якщо ж ви хочете отримати ID-картку протягом 20 днів, то маєте заплатити 504 гривні замість 450 гривень, — каже прессекретар Державної міграційної служби Гага Кікнадзе. — Зауважу, що вартість адмінпослуг з нового року не змінилася. Подорожчали лише бланки, які виготовляє Поліграфічний комбінат “Україна”. Для прикладу, у разі оформлення ID-картки за 20 днів треба заплатити 126 гривень за адмінпослугу і 378 гривень за бланк (раніше бланк коштував 324 гривні).

Для тих, хто отримує ID-картку вперше, оформлення безоплатне. Нагадаю, особам віком 14 — 18 років паспорт громадянина України видають на 4 роки, а тим, хто досяг 18-річного віку, — на кожні 10 років.

І ще один нюанс: через шість місяців після припинення або скасування воєнного стану вартість оформлення ID-картки протягом 20 днів зросте до 626 гривень.

— Які ще документи подорожчали?

— Посвідка на тимчасове проживання в Україні тепер коштує 1056 гривень (було 918 гривень). За посвідку на постійне проживання треба викласти 1151 гривню (замість 1013 гривень). А вартість оформлення посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон зросла із 5337 гривень до 6867 гривень.

Наталія Васюнець, Експрес


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...