Опубліковано: 31 Грудня, 2023. Переглядів: 711


У двох містах України пролунали вибухи

В останній день року росіяни знову атакували Україну ракетами.

Повітряна тривога охопила всі області України, а в Кропивницькому і Кривому Розі пролунали вибухи.

У Повітряних силах закликали не ігнорувати сигнали тривоги цієї ночі.

У неділю, 31 грудня, росіяни атакували Україну.

Сигнал повітряної тривоги прозвучав близько 13:30, а вже за декілька хвилин Telegram-канал “Миколаївський Ваньок” повідомив про те, що російські МіГи прозвітували про пуск Кинджалів. Через деякий час окупанти здійснили повторні пуски ракет.

Атака на Україну 31 грудня: що відомо

У Командуванні Повітряних сил Збройних сил повідомили про ракету в Кіровоградській області північно-західним курсом. А пабліки повідомили про про вибухи у Кропивницькому та Кривому Розі.

У Кіровоградській ОВА повідомили, що в області відпрацювала протиповітрона оборона. Внаслідок російської атаки у Кропивницькому районі є пошкодження лінії електропередач та господарчої будівлі. За інформацією ЗМІ — окупанти поцілили у зерносховище. Попередньо — без постраждалих.

Від початку повномасштабного вторгнення Росія випустила по Україні понад 7 500 ракет усіх типів. Серед крилатих ракет було збито близько 1 700. Про це повідомив речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат у телемарафоні “Єдині новини”.

При цьому система Patriot збила уже 15 ракет “Кинджал”.

“Петріот” здатен збивати балістику й аеробалістичні ракети, такі як “Кинджал”. 4 травня був збитий перший “не имеющий аналогов “Кинджал” Х-47 — ракета М2. Таким чином, продовжується відлік… Стартував відлік саме з цього часу. Потім було ще шість, ще шість, і зараз маємо 15 тих “кинджалів”, збитих саме системою “Петріот”, — сказав Ігнат, передає “Укрінформ”.

Речник закликав українців не ігнорувати сигнали повітряної тривоги в новорічну ніч.

“Очікувати чи ні? Ворог атакує нас у принципі щодня, як “Шахедами”, так і ракетами. Тому бережіть себе, а Повітряні сили й Сили оборони будуть робити усе, щоб якомога більше знищити цих покидьків”, — сказав Ігнат.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...