Опубліковано: 30 Грудня, 2023. Переглядів: 548


Чехія попередила українських біженців про штраф

Із нового року значну частину українців, які перебувають в Чехії, можуть штрафувати. Про це попереджає Aktualne.cz.

Влада Чехії попередила, що до кінця грудня 2023 року українці ще мають можливість зареєструвати свої машини і уникнути штрафів у майбутньому. Для реєстрації треба звернутись до тих муніципалітетів, в яких є транспортний реєстр. Послуга ця безкоштовна.

Якщо ж цю процедуру не пройти, то з 1 січня таких водіїв штрафуватимуть, бо керування автомобілем, який не зареєстрований, у Чеській Республіці вважатиметься порушенням. Штраф за таке порушення чималий – 30 тисяч чеських крон, тобто понад 1200 євро. Тому українцям востаннє нагадують, що потрібно зареєструвати свої машини.

Нині у Чехії перебуває приблизно 380 тисяч українців. За даними Мінпраці та соціальних питань, 123 тисяч українських біженців працюють на повний робочий день, що становить 60% від загальної кількості тих, хто має тимчасовий захист у Чехії.

Наразі допомога на житло біженцям становить 2400 чеських крон (3900 грн) на людину щомісяця, у зареєстрованих квартирах – 3000 крон (4900 грн). Максимальна сума для сім’ї з 5 чи більше осіб – 15 тисяч крон (24500 грн).

За результатами опитування чеської агенції PAQ Research, повернутися в Україну в найближчі два роки планують лише 37% українських біженців, які перебувають у Чехії.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...