Опубліковано: 28 Грудня, 2023. Переглядів: 563


Українські чоловіки у Польщі утворили величезні черги за новими паспортами: за півдня прийшло 900 осіб (ВІДЕО)

Українці у Польщі панікують після новин про зміни у мобілізаційному процесі. Якщо ВР проголосує за законопроект, отримати закордонний чи український паспорт можна буде лише після пред’явлення військово-облікових документів.

Ці зміни можуть бути проголосовані вже 10 січня. Відтак, українці у Польщі (переважно, чоловіки), сьогодні “штурмували” офіси компанії ДП “Документ” – офіційного представництва, яке має право виготовляти документи за кордоном.

Зокрема, у Вроцлаві черга в обід сягнула 900 осіб, пише видання inpoland.net.pl.

Біля Паспортного сервісу ДП “Документ” закордоном утворилися великі черги з чоловіків призовного віку, які хочуть отримати нові паспорти. Це явище пов’язано зі змінами у мобілізаційному законі.

Як пишуть журналісти видання, зранку у Вроцлаві у торговому центрі, де знаходиться представництво ДП “Документ” почали з’являтися українці, переважно чоловіки.

“Більшість з них прийшли отримати новий закордонний паспорт, побоюючись, що після запровадження змін до закону про порядок мобілізації матимуть проблеми. Вже в обід жива черга у Вроцлаві налічувала близько 900 осіб”, – пише ресурс.

У соцмережах українці у Польщі також активно обговорюють черги біля представництв ДП “Документ”. У коментарях на сторінці “Паспортного сервісу” у Вроцлаві, люди пишуть, що ті, хто приїхав о 7 годині ранку, був 80-им у черзі. Черга просувалась доволі повільно: по обіді людина все ще не подала документів, але мала 26-ий номер у черзі.

Зазначимо, що офіси Паспортного сервісу не працювали через святкові дні, а також матимуть вихідні 30.12.2023, 01.01.2024 та 06.01.2024, відтак, українці поспішають оформити документи.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...