Опубліковано: 26 Грудня, 2023. Переглядів: 439


В Україні знову з’являються блокпости: що відбувається

У Києві знову з’явилися блокпости.

В різних районах міста військові перекривають проїжджі частини і вже зупиняють водіїв для перевірки документів, пише ТСН з посиланням на повідомлення в соцмережах.

В МВС пояснюють, що це проводяться спецзаходи, водіїв перевіряють на провезення заборонених речей.

В соцмережах рознеслася паніка, начебто на “нових” блокпостах масово видаватимуть запрошення до військкоматів.

Військові просять киян не перейматися, а головне – не сіяти паніку.

“Безпекові навчання. В умовах війни захист і безпека Києва та його мешканців – це надважливе завдання. І його вирішення потребує постійного підвищення рівня навичок, взаємодії та боєздатності всіх структур, які забезпечують оборону столиці!” – йдеться у повідомленні Київської міської військової адміністрації.

Угруповання сил і засобів оборони міста Києва у взаємодії з КМВА, Патрульною та Національною поліцією та іншими структурними підрозділами проводитимуть навчання в різних районах столиці від 25-го до 28-го грудня, повідомляє КМВА.

“За умовами, відбувається відпрацювання перевірки транспорту, документів, елементів захисту блокпосту, певні демонстраційні, пошукові та контрдиверсійні заходи. Навчання має завдання – удосконалення системи управління, організації, ефективної взаємодії для забезпечення громадської безпеки (в разі загострення ситуації) та певні заходи щодо захисту цивільного населення”, – повідомили в КМВА.

Згідно з чинним законодавством і правовим режимом воєнного стану, представники ТКЦ та СП мають право здійснювати свою безпосередню діяльність на території міста Києва в дозволений законодавством спосіб, додали в мерії.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...