Опубліковано: 26 Грудня, 2023. Переглядів: 347


Залужний зробив заяву щодо “придатності” до військової служби: будуть зміни

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний прокоментував питання щодо мобілізації: відповідний законопроект, який передбачає зміни у мобілізаційному процесі, внесли до ВР напередодні.

За словами Залужного, він підтримує позицію щодо виключення такого поняття як “обмежена придатність”. Натомість, військово-лікарські комісії будуть визначати лише придатність або непридатність до військової служби.

Залужний про “придатність”: придатна або непридатна, третього не дано

Увечері 25 грудня Кабмін вніс до Ради законопроект “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби”. У документі, зокрема, йдеться про виключення з переліку висновків ВЛК висновку про “обмежену придатність” до військової служби.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний підтримує таку пропозицію. Придатність до служби повинна визначати військово-лікарська комісія, зазначив Залужний в ефірі телемарафону.

Головнокомандувач вважає, що оперувати інвалідністю II-III групи не актуально, оскільки придатність визначає не сам статус інвалідності, а військово-лікарська комісія. На його думку, в законопроекті треба залишити два поняття: придатна до військової служби людина й непридатна, натомість повністю забрати поняття “обмежено придатний”.

“Ми з повагою ставимось до людей, які перебувають у цивільному середовищі. І ми хочемо, щоб військо поповнювали люди, які за своїми показниками можуть воювати. Але все буде вирішувати ВЛК”, — сказав головнокомандувач.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...