Опубліковано: 24 Грудня, 2023. Переглядів: 547


“Запрошення отримають всі”: розкрили подробиці мобілізації чоловіків за кордоном

Міноборони має інформацію про кількість українських чоловіків призовного віку, що нині перебувають за кордоном.

Відомство вже консолідувало всі бази даних. Про це в інтерв’ю “Суспільному” повідомив міністр оборони України Рустем Умєров.

За його словами, є категорії людей, які МО розглядає для призову – зокрема, це чоловіки віком від 25 років до 60 років.

Умєров також висловив упевненість, що частина цих чоловіків повернеться в Україну.

“Вважаю, людей, які хочуть служити своїй нації, набагато більше, ніж тих, які хочуть уникнути цього. По-друге, це моє завдання, зробити все можливе і неможливе в правових рамках, щоб долучити до захисту країни необхідну кількість людей”, – підкреслив голова оборонного відомства.

Він уточнив, що наразі цих людей просто закликають пройти облік, після чого їм пропонують різні варіанти в рамках рекрутингу, де можна обрати спеціальність.

“Фокус не на те, як покарати людину, а як надати можливості, щоб у військовослужбовця всі питання по безпеці були зняті. Оце наша мета. Які категорії обмежень будуть запроваджені – це вже колективні рішення, і пропустить це Верховна Рада чи ні, буде залежати від голосування”, – зазначив міністр оборони.

Він наголосив, що Міноборони розробить правила гри, які дадуть чіткі відповіді для тих, хто не зможе, не захоче прийняти участь в тому, щоб боронити свою країну.

“Коли мова йде про можливий призов українських чоловіків, що мешкають за кордоном, це питання справедливості для всіх, тому що це стосується нашої власної країни. Якщо ми ухвалимо рішення по категоріях, запрошення надішлемо усім”, – підкреслив Умєров.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...