Опубліковано: 20 Грудня, 2023. Переглядів: 339


На Закарпатті засідала транскордонна група експертів проекту «Комплексна стратегія управління паводками в басейні Верхньої Тиси»

18 грудня 2023 р. в Берегівському міжрайонному управлінні водного господарства відбулося засідання транскордонної групи експертів, Партнерів міжнародного проєкту HUSKROUA/1901/8/1/0088 «Комплексна стратегія управління паводками в басейні Верхньої Тиси» DIKEINSPECT.

Заходи проєкту спрямовані на протипаводковий захист та мінімізацію ризику виникнення паводків в басейні Верхньої Тиси та сприяння посилення транскордонного співробітництва між українськими, угорськими, словацькими та румунськими сторонами, для забезпечення більш ефективного протипаводкового захисту в басейні Верхньої Тиси.

Участь у засіданні прийняли 4 Партнери з 3 країн:

-Партнер проекту В1- Верхнє-Тисайська Дирекція водних справ (Угорщина)
-Партнер проекту В2- Берегівське міжрайонне управління водного господарства (Україна)
-Партнер проекту В3-Повітова Рада Марамуреш (Румунія)
-Партнер проекту В5- Асоціація «Зелена Долина» (Румунія)

Менеджер проекту Партнера В2- Василь Турянин у своєму виступі зазначив важливу роль в реалізації даного проекту для захисту цільової території від затоплення, та коротко розповів про паводкову ситуацію, яка спостерігалася на початку грудня, внаслідок інтенсивних опадів.

Також ознайомив партнерів проекту з обладнанням та механізмами, які були придбані за грантові кошти,в рамках впровадження проекту.

Комунікаційний менеджер проекту Партнера В2- Світлана Козлюк, під час виступу у своїх презентаційних матеріалах висвітлила основні досягнення даного проекту за час його реалізації, та подякувала Партнерам-колегам, за їх досвід та допомогу у реалізації цих заходів.

Менеджер Проекту Партнера В1- Іштван Дойко, розповів про заплановані заходи, що передбачаються в майбутньому , згідно міжнародних домовленностей між Угорщиною та Україною, , в реалізації протипаводкового захисту цільових територій та висловив сподівання на їх позитивне вирішення шляхом подальшої плідної співпраці в рамках впровадження інших міжнародних проектах.

Сібіла Олеа-Марчіс, колега з Румунії, Партнер проекту В3, відзначила, що наші країни об’єднує р.Тиса, та для більш ефективного покращення протипаводкового захисту, вкрай необхідно продовжувати транскордонне співробітництво між нашими країнами, тому в майбутньому сподіваємось на більш тісне співробітництво між Партнерами в реалізації наступних проектів.

SONY DSC


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...