Опубліковано: 20 Грудня, 2023. Переглядів: 565


На Закарпатті посадовців підозрюють у привласненні бюджетних коштів під час війни (+ФОТО)

На Закарпатті посадовців Ужгородської міської ради підозрюють у привласненні бюджетних коштів, виділених на капітальний ремонт комунальних об’єктів міськради.

Про це Суспільному повідомила речниця СБУ в Закарпатській області Ванда Мільо.

Що відомо

За її словами, посадовці Департаменту міської інфраструктури Ужгородської міської ради разом зі службовцями “Комунального шляхо-експлуатаційного підприємства” систематично привласнювали гроші з місцевого бюджету.

“У ході ремонту будівель та споруд комунального підприємства, а також під час закупівлі матеріалів, посадовці міськради у змові з підконтрольними їм фірмами-підрядниками привласнили частину бюджетних коштів, завищивши вартість робіт і будматеріалів. Для реалізації оборудки підозрювані внесли до актів виконаних робіт завідомо неправдиву інформацію. Керівник структури, попри очевидні порушення умов тендеру, підписав акт з висновком про належне виконання послуг. За результатами експертиз, така оборудка завдала державі збитків на суму майже 700 тисяч гривень”, — розповіла речниця.

Правоохоронці також провели низку обшуків у службових кабінетах та за місцями проживання підозрюваних, вилучили фінансово-господарську документацію та чорнові записи. Наразі триває досудове розслідування та встановлюються всі особи, причетні до розкрадання бюджетних коштів.

Начальнику одного з відділів Департаменту міської інфраструктури Ужгородської міської ради та директору комунального підприємства повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 191 КК України. Санкція статті передбачає від п’яти до восьми років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Директор фірми-підрядника додатково підозрюється за ч. 1 ст. 366 КК України. Санкція статті передбачає штраф від 34 000 до 68 000 гривень або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Посадовців Ужгородської міської ради підозрюють у привласненні бюджетних коштів під час війни


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...