Опубліковано: 10 Грудня, 2023. Переглядів: 1385


Захисника із Закарпаття поховали на Хмельниччині (+ФОТО)

Море квітів, гімн України, синьо-жовтий стяг на труні… У суботу, 9 грудня, в Ярмолинецькій громаді на Хмельниччині провели на вічний спочинок полеглого Героя Василя Калинича.

Василь Калинич був бійцем 214-го окремого спеціального батальйону OPFOR.

Воїну назавжди залишиться 31 рік.

Уродженець Закарпаття, з села Широкого, Василь був сьомою дитиною у багатодітній родині, де зростали четверо хлопців і четверо дівчат. Тут минули його дитячі роки, тут пішов у школу.

У 2000-х роках родина оселилася у Ярмолинецькому районі Хмельницької області. Школу Василь закінчував у селі Соколівці. З юнацьких років почав працювати – в Ярмолинцях, у м. Хмельницькому. Згодом зустрів дівчину Олену, яка стала йому найближчою та найдорожчою людиною. Але у 2023 році в їхнє життя пришла біда – важка недуга забрала життя молодої жінки.

Влітку 2023 року Василь отримав повістку з військкомату і був мобілізований до лав Збройних сил України. Пройшов навчання на Львівщині.

Служив у складі 214-го окремого батальйону OPFOR, який був заснований за ініціативою американських інструкторів. До цього елітного підрозділу, який в мирний час призначений представляти супротивника у сценаріях військових навчань, залучаються найбільш підготовлені, найбільш боєздатні кадри військовослужбовців. Але з початком війни батальйон формувався в ході бойових дій, у його складі були і вчителі, і економісти, і продавці, і будівельники.

4 грудня 2023 року Василь Калинич загинув поблизу села Дружба Донецької області..

Місцем останнього спочинку воїна стало кладовище у селі Соколівці.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...