Опубліковано: 3 Грудня, 2023. Переглядів: 546


В ЗСУ назвали нову реальну проблему для України

Російські керовані авіаційні бомби стали реальною проблемою для України. Окупанти скидають їх на позиції захисників та прифронтові території. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

Ігнат наголосив, що ще півроку тому пуски керованих авіабомб були поодинокі, але тепер окупанти можуть скинути за день до сотні, особливо на півдні України.

“КАБ летить неточно, але це 500 кг бомба. Вибухівки там багато, і вони беруть масованими ударами. Були вже і близько ста за добу показники скидання бомб. Тому це реальна проблема, і ми не просто так говоримо це громадянам”, – сказав він.

Водночас за словами речника Сил оборони Таврійського напрямку Олександра Штупуна, окупанти скидають КАБи на прифронтові території, оскільки російська авіація не може залітати у зону дії української ППО.

“Штурмовики та вертольоти, такі як Ка-52 і Мі-24, ми збиваємо, як тільки вони потрапляють у зону дії нашої ППО. Користуючись тим, що ППО не може дістати на великій відстані, з якої скидають Су-35 і Су-34 керовані авіаційні бомби, це 50-70 км за лінією бойового зіткнення, тому ворог користується цим”, – пояснив речник.

Ігнат вважає, що допомогти у протидії з КАБами може винищувач F-16, який Україна отримає від партнерів. Ці літаки можуть ефективно знищувати російську авіацію.

“Це меседж і західним партнерам, що нам потрібна зброя, далекобійні системи протиповітряної оборони і якнайшвидше F-16, які могли б протистояти російським літакам”, – додав речник Повітряних сил.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...