Опубліковано: 29 Листопада, 2023. Переглядів: 178


В Україні запустили реєстр педофілів. Хто зможе його подивитись

В Україні створили Єдиний реєстр засуджених за злочини стосовно дітей на сексуальному ґрунті.

Він має стати запобіжником від контакту зі злочинцями. Окрім правоохоронців, доступ до реєстру отримають директори шкіл і дитячих садочків, керівники державних адміністрацій і голови органів місцевого самоврядування. Про це повідомив Офіс генерального прокурора.

Наразі за участі ювенальних прокурорів до реєстру внесли дані про всіх кривдників дітей, які вчинили злочини до його створення. Це більш ніж 600 злочинців.

До автоматизованої електронної бази також увійшли ті, чия судимість за злочини знята або погашена.

Реєстр містить прізвище, імʼя, по батькові засудженого, дату народження, місце проживання чи перебування, відомості про злочин, за який його було засуджено.

Також туди вноситимуть дані про кримінальне покарання, фактично відбуте ним покарання та порушення правил адміністративного нагляду.

Доступ до реєстру отримають директори шкіл і дитячих садочків, керівники держадміністрацій і голови органів місцевого самоврядування.

“Завдяки цій можливості вони зможуть убезпечити дітей від контакту з особами, які вчинили кримінальні правопорушення на сексуальному ґрунті. І як результат у майбутньому – запобігання злочинності стосовно малолітніх та неповнолітніх”, – сказали в Офісі генпрокурора.

Наразі ювенальні прокурори працюють над подальшим наповненням реєстру.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...