Опубліковано: 28 Листопада, 2023. Переглядів: 464


Мирні переговори з Росією: у США зробили нову заяву

У Державному департаменті Сполучених Штатів Америки наразі не фіксують ознак того, що РФ готова належно вести мирні переговори з Україною щодо припинення свого вторгнення. Таку оцінку на брифінгу озвучив помічник державного секретаря Джеймс О’Браєн, чиї слова цитують на сайті Держдепартаменту.

Згідно з висновками відомства, російський президент Володимир Путін хоче продовжувати війну.

Джеймс О’Браєн прокоментував матеріал німецького таблоїду Bild про нібито існування плану Німеччини та США, який має підштовхнути Україну до початку переговорів з Росією. О’Браєн наголосив, що ця історія не стосується американської політики.

“Ми завжди казали, що вирішувати це Україні. Ми нічого не вирішуємо про Україну без України. І я думаю, що інша реальність тут полягає в тому, що ми не бачимо жодних ознак того, що Росія бажає вести змістовні, реальні мирні переговори”, — зазначив він.

У Держдепартаменті вважають, що Путін хоче почекати ще принаймні рік або більше, перш ніж поміркувати про завершення війни.

“Це не мало б сенсу вести дискусію з боку України – це не діалог, це монолог капітуляції. Тож тут нема нічого, що є частиною нашої політики”, — підсумував О’Браєн.

Напередодні голова фракції президентської партії “Слуга Народу” Давид Арахамія заявив, що як тільки Україна погодиться розпочати переговори з Росією, усі постачання зброї від західних партнерів стануть ще повільнішими, оскільки будуть затримуватися з політичних міркувань. На його думку, наразі все політичне і військове керівництво України виступає за продовження бойових дій, адже переговорна позиція України “дуже погана”.

Водночас секретар РНБО Олексій Данілов раніше заявив, що українська влада занепокоєна, що серед окремих партнерів почастішали дискусії щодо потреби проведення переговорів з представниками Росії для розгляду проблематики війни та припинення вогню. NBC News також писав, що американські та європейські офіційні особи почали негласно обговорювати з українським урядом можливі мирні переговори з РФ. У Європейському Союзі заперечували інформацію про це. Президент Володимир Зеленський казав, що ніхто з партнерів не тисне, щоб Україна сіла за стіл переговорів.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...