Опубліковано: 22 Листопада, 2023. Переглядів: 581


РФ поширює фейки про нібито мобілізацію на Закарпатті силами «Кракена»: у ЦПД спростували

Російські пропагандистські телеграм-канали поширюють неправдиву інформацію про те, що нібито бійців спецпідрозділу “Кракен” відправлять у Закарпатську область для посилення там мобілізації – у ЦПД спростували російські фейки. Про це пише видання “Букви.

Російські пропагандисти у своїх фейкових повідомленнях також зазначають, що особливу увагу бійці спецпідрозділу “Кракен” надаватимуть угорцям.

Як доказ росіяни прикріплюють скріншоти нібито листування двох бійців “Кракена”.

Верифікувавши інформацію в Головного управління розвідки Міноборони України, у Центрі протидії дезінформації повідомили, що поширювана новина – це фейк російської пропаганди, мета якого дискредитувати спецпідрозділ “Кракен” і розпалити національну ворожнечу.

За даними ЦПД, наразі бійці спецпідрозділу “Кракен” знаходяться у зоні бойових дій, де виконують поставлені вищим військово-політичним керівництвом країни завдання, які сприяють звільненню українських територій від російської навали.

Довідково

Спецпідрозділ “Кракен” — окремий розвідувально-диверсійний підрозділ Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Спецпідрозділ сформований ветеранами бригади “Азов”, офіцерами ГУР МОУ, ультрас та добровольцями у березні 2022 року у Харкові, та має чисельність полку.

Підрозділ названий на честь Кракена — міфічного гігантського чудовиська, що несе смерть ворогам.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...