Опубліковано: 18 Листопада, 2023. Переглядів: 2093


У селі вперше за 30 років народилася дитина

У селі Тіццола, що на італійському високогір’ї, вперше за 30 років народилася дитина.

Малюк з’явився на світ 6 листопада у сім’ї Сімони Альбертіні та Томаса Річелдіпише видання quotidiano.net.

Батьки хлопчика переїхали до цього села 2016 року. На той час там проживали 23 людини. Тепер населення Тіццоли становить 26 осіб.

Хлопчика назвали Акселем на честь лідера культового рокгурту Guns N’ Roses Ексла Роуза.

41-річна Сімона родом з Апеннін, а її чоловік Томас – із Модени. До переїзду вони жили і працювали в Реджо-Емілії. Подружжя не змогло встояти перед “сильним покликом гір” й переїхало до Тіццоли, рідного села сім’ї Сімони. Вони вирішили жити там, відмовившись від міських зручностей. Пара знайшла роботу в горах: Сімона працює у федерації ремісників, а її чоловік – муляр.

“Тепер, з народженням Акселя, ми більше ніколи звідси не поїдемо. Оскільки пологового залу в лікарні більше не існує, ми обрали кесарів розтин, і все минуло добре. Вибір було зроблено, щоб уникнути ризику доставки на машині швидкої допомоги або гелікоптері у разі ускладнень. Тепер ми задоволені цим вибором і Аксель ростиме в горах”. – сказала Сімона.

За її словами, таким чином, у невеликому масштабі сім’я кинула виклик тенденції демографічного занепаду в Апеннінах.

“Тут здебільшого села населені небагатьма людьми, переважно літніми людьми. Нерідко відбувається святкування столітнього ювілею. Ми абсолютно спокійні, бо малюк здоровий”, – додала жінка.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...