Опубліковано: 16 Листопада, 2023. Переглядів: 248


Перетин кордону: чоловік “домалював” собі дві дитини, але його видали помилки

Прикордонна служба на кордоні зі Словаччиною затримала чоловіка призовного віку. Він намагався перетнути кордон з фальшивими документами.

Чоловік видавав себе за багатодітного батька, тож показав прикордонникам три свідоцтва про народження дітей, два з них були фальшивими. Чоловік зізнався, що придбав документи за 3 000 доларів.

Виїзд за кордон: чоловік купив фальшиві свідоцтва, вони були з помилками

Чоловіка призовного віку, який намагався виїхати за кордон за підробленими документами, виявили сьогодні вночі у пункті пропуску “Ужгород” на кордоні зі Словаччиною. Він був пасажиром автобуса сполученням “Львів – Ліберец”, що прямував до Чехії. Чоловік разом з паспортом подав для контролю свідоцтва про народження трьох дітей.

Згідно з правилами, такі документи дають чоловікам 18-60 років підставу для виїзду за кордон. Однак, під час перевірки документів прикордонний наряд виявив ознаки підробки двох свідоцтв. Документи не відповідали установленому зразку, більше того – були заповнені з помилками. Врешті чоловік зізнався, що “докупив” два свідоцтва про народження дітей. За фальшивки, які отримав від третьої особи, заплатив 3000 доларів.

Правопорушнику не дозволили перетнути кордон, на місце події викликали співробітників Нацполіції. Прикордонники направили на адресу Ужгородського райвідділу Нацполіції повідомлення про виявлення ознак правопорушення, передбаченого ст.358 ККУ “Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів”.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або ж обмеження волі на строк до двох років.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...