Опубліковано: 15 Листопада, 2023. Переглядів: 414


Працівник поліції допомагав ухилянтам втікати за кордон: брав за послуги 8 тисяч доларів

Правоохоронець переправляв чоловіків за межі країни як осіб з інвалідністю. Документів про проблеми зі здоров’ям вони насправді не мали.

На Волині затримали працівника поліції, який допомагав чоловікам незаконно виїхати за кордон, повідомили в Офісі генпрокурора. За свої послуги він вимагав грошову винагороду в розмірі 8 тисяч доларів із кожного.

Відомо, що затриманий є заступником начальника Володимирського райвідділу поліції.

Незаконна схема виїзду: ухилянти у пункті пропуску називали пароль

За даними слідства, він активно проводив зустрічі із військовозобов’язаними, які мали намір уникнути військового призову. Він пропонував свою допомогу в організації незаконного перетину кордону поза межами пункту пропуску в Чернівецькій та Волинській областях.

Коли отримував гроші від охочих ухилитися від військової служби, повідомляв дату і місце зустрічі. Далі ухилянтів зустрічали так звані провідники, які безпосередньо переправляли чоловіків через державний кордон.

У пресслужбі Державного бюро розслідувань зазначають, що слідчі задокументували епізод, коли “клієнт” у пункті пропуску назвав заздалегідь обумовлений пароль і після цього був оформлений як “особа з інвалідністю за наявності посвідчення”. Однак жодних підтверджувальних документів він не надавав.

“Правоохоронець брав гроші трьома траншами: 4,5 тисячі доларів за початок підготовки до виїзду за кордон, 1,5 тисячі доларів США безпосередньо перед виїздом за кордон та 2 тисячі доларів після виїзду за кордон, які мала вже передати довірена особа. Його було затримано саме під час отримання від посередника залишку коштів”, — ідеться у повідомленні ДБР.

Затриманому повідомили про підозру за частиною.3 статті 332 Кримінального кодексу України — ідеться про незаконне переправлення осіб через кордон. У разі доведення вини йому загрожує від семи до дев’яти років в’язниці. Нині слідчі встановлюють спільників організатора схеми виїзду.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...