Опубліковано: 13 Листопада, 2023. Переглядів: 147


Говоритимуть про розблокування: представники України та Польщі зустрінуться на кордоні

У понеділок, 13 листопада, представники українського Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури зустрінуться на кордоні з представниками польської сторони.

Говоритимуть про можливість розблокування пунктів пропуску.

Про це повідомляє пресслужба Мінінфраструктури України.

На зустріч запрошені представники Міністерства інфраструктури Польщі, воєводств, директорату Єврокомісії з питань мобільності, посольства України в Польщі та перевізники.

Українську сторону представлятиме заступник міністра Сергій Деркач.

“Важливо поговорити з нашими водіями та перевізниками, які застрягли з польського боку кордону. Отримуємо різну інформацію з соцмереж, скарги щодо неналежних умов та проблем із органами правопорядку, перевіримо на місці. Будемо вирішувати, якими шляхами витягти українців, що чекають в чергах додому”, – наголосив Деркач.

У пресслужбі міністерства зазначили, що за результатами переговорів Деркача та державного секретаря Міністерства інфраструктури Польщі Рафала Вебера Україна вже вирішила два порушені польськими колегами питання. Йдеться про функціонування смуг для порожнього транспорту безпосередньо в пункті пропуску “Ягодин – Дорогуськ” та оновлення функціоналу системи “єЧерга” – можливість замінювати водія для порожніх вантажівок.

Разом з тим українська сторона вкотре запропонувала Польщі запустити порожній транспорт через пункт пропуску “Угринів – Долгобичув”, де є відповідна смуга. Такий варіант дозволив би порожнім вантажівкам зменшити час очікування на перетин кордону.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...