Опубліковано: 10 Листопада, 2023. Переглядів: 326


Офіцер РФ здався в полон з усім своїм підрозділом. А трьох незгодних розстріляв

У Херсонській області командир розстріляв трьох підопічних і здався в полон українцям разом із майже 30 військовими. Причиною такого рішення став “безлад”, який виник після поранення генерала Теплинського, коли 1 листопада ЗСУ атакували штаб російського угруповання “Дніпро” на Арабатській Стрілці.

Про це повідомляє “Інформаційний спротив” з посиланням на російські телеграм-канали.

Там також зазначають, що не усі були згодні з рішенням командира здатись у полон, тож офіцер розстріляв трьох осіб, які були проти.

За словами трьох джерел, які воюють на Херсонщині, інцидент стався кілька днів тому. Офіцер, незадоволений “безладом”, який виник після поранення командира Дніпровського угруповання військ Михайла Теплинського
вирішив “не вбивати людей на фронті” і здатися в полон.

“Він дуже відповідальний офіцер, я його добре знаю. Він був незадоволений тим, що доля Теплинського приховувалася від усіх нас. І що командування не може організувати нормальну роботу військ на Херсонщині.
Він надіслав нам повідомлення: оскільки Шойгу та Герасимов не шукають заміну генералу, тільки щоб ніхто не дізнався про його поранення, він скоріше здасться в полон, врятує своє життя та життя людей”, – розповіло джерело у штабі Дніпровського угруповання військ російському тг-каналу.

Інший військовий повідомив, що серед підлеглих офіцера-дезертира було троє військових, які не хотіли здаватися в полон. Командир розстріляв їх, “щоб не порушувати дисципліну”, після чого здався українцям разом із 28 бійцями.
“Він вчинив дуже погано. Але те, що було влаштовано навколо поранення Теплинського, теж не вписується в жодні ворота. Це дуже погано позначається на нашій мотивації”, – поскаржився солдат РФ.

Нагадаємо, 1 листопада ЗСУ атакували штаб російського угруповання “Дніпро”, який був розташований на околиці Стрілкового, що на Арабатській Стрілці в окупованій частині Херсонської області. Було вбито три чини вищого офіцерського складу армії РФ, поранення різного ступеня тяжкості отримали понад десять окупантів. Серед 300-х і Михайло Теплинський, якого тільки нещодавно призначили на посаду командувача угруповання “Дніпро”, генерал-полковник. Проте, офіційно російська сторона не коментує інформацію про поранення Теплинського.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...