Опубліковано: 7 Листопада, 2023. Переглядів: 266


У Польщі затримали банду, яка вербувала українок до занять проституцією (ВІДЕО)

Банда сутенерів у Польщі: затримання відбулися у Варшаві та Торуні. Поліцейські Центрального слідчого бюро в Жешуві затримали трьох членів злочинного угрупування, яких підозрюють у вербуванні українок і польок до заняття проституцією.

Із зібраних Підкарпатським відділом прокуратури доказів випливає, що члени банди протягом останніх кількох років вели свою діяльність у Варшаві, де тримали приватні ескорт-агентства.

Слідчі підрахували, що щомісячний дохід банди міг становити близько 90 тисяч злотих.

Учасники банди вербували українок і польок до занять проституцією: злочинців затримали

Співробітники Центрального бюро розслідувань поліції в Жешуві під керівництвом Підкарпатського відділення Департаменту по боротьбі з організованою злочинністю та корупцією Національної прокуратури в Жешуві проводять розслідування щодо організованого злочинного угруповання, причетного до наживи на проституції. Зібрані матеріали свідчать, що члени групи кілька років керували ескорт-агенціями у Варшаві.

На них “працювали” кілька десятків жінок. “Десятки жінок з Польщі та України надавали сексуальні послуги у квартирах. Їх набирали через інтернет-портали”, – зазначила Івона Юркевич, речниця Центрального бюро розслідувань поліції.

Учасники банди організовували для жінок “робоче місце”, шукали клієнтів, робили фотосесії, привозили жінок до клієнтів, а також забезпечували їм гарантію зайнятості. В обмін на це жінки віддавали їм половину зароблених грошей. За даними слідчих, щомісячний дохід банди міг становити майже 90 тисяч злотих. Отримані кошти були інвестовані, зокрема, в нерухомість, розташовану в Мазовецькому воєводстві.

Банда сутенерів у Польщі: учасникам загрожує 10 років тюрми

Під час операцій, проведених у Варшаві та Торуні, офіцери CBŚP затримали 3 осіб. Під час облави на авто, поліцейські стріляли по колесах. У результаті обшуків поліцейські вилучили майже 40 тисяч злотих, кілька десятків мобільних телефонів, телескопічний кийок та елітні годинники.

До рук офіцерів потрапили дві жінки (одну затримали під Торунем, іншу – у Варшаві) та чоловіка (його також затримали у столиці). Затримані, яким від 36 до 60 років, були доставлені до прокуратури, де їм висунули звинувачення у злочинах, пов’язаних із сексуальною свободою та порядністю, а також у керівництві та участі в організованій злочинній групі. Майно, що належало підозрюваним, вартістю майже мільйон злотих, було вилучене для покриття майбутніх штрафів.

Двох людей заарештували на 3 місяці. Одну людину помістили під нагляд поліції, заборонили виїзд з країни та виставили заставу. “Підозрюваним загрожує покарання до 10 років позбавлення волі”, – повідомили в Національній прокуратурі.

Олена Ковальська, Експрес


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...