Опубліковано: 7 Листопада, 2023. Переглядів: 835


Ракетний удар по 128-ій бригаді: ЗМІ дізналися деталі трагічного нагородження

Ракетний удар по бійцях 128-мої окремої гірсько-штурмової бригади окупанти нанесли за 2 хвилини до прибуття командира бригади Дмитра Лисюка на місце вручення нагород. Він запізнився на пів години.

Про події того трагічного дня “Громадському” розповіло неназване джерело в 128-ій окремій гірсько-штурмовій бригаді, передає Експрес.

Ракетний удар по 128-ій бригаді: комбриг запізнився на нагородження

Один із співрозмовників видання зазначив, що нагородження було заплановане на 9 годину ранку, але згодом його перенесли на 9:30. Військові чекали комбрига понад пів години, у цей час вони були вишикувані. Російський удар стався близько 10:10, а комбриг прибув буквально через 2 хвилини після прильоту.

Джерело каже, що росіяни слідкували за бійцями 128 бригади з безпілотника. Вони коригували ракетний удар, однак, вочевидь, помилилися, адже влучили в будівлю позаду військових, ближче до дороги.

“І виходить, усі ті, хто стояли ближче до дороги, вони всі 200-ті (загиблі — Ред.). А особовий склад, який конкретно мали нагороджувати (командири гармат, навідники, артилеристи), їх трохи прикрила стіна будинку, в який влучив “Іскандер”. Через це жертв трохи менше”, — стверджує одне з джерел видання.

Водночас багато військових зазнали поранень від уламків, додає співрозмовник.

Ракетний удар по 128-ій бригаді: ДБР розслідуватиме дії організаторів нагородження

Державне бюро розслідувань почало розслідувати обставини загибелі військовослужбовців 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади та мирних жителів внаслідок обстрілу в Запорізькій області.

Пресслужба ДБР зазначає, що відомство ініціювало службове розслідування дій військових посадовців, які організували захід до Дня ракетних військ і артилерії поблизу лінії фронту. “Розслідування обставин справи та притягнення до відповідальності причетних наразі є одним з пріоритетних завдань ДБР”, — йдеться в повідомленні.

Слідчі зазначили, що 3 листопада під час ракетного удару ракетою “Іскандер” по селу на Запоріжжі загинули та були поранені військовослужбовці 128 окремої гірсько-штурмової бригади, а також мирні мешканці. Вибуховою хвилею та уламками пошкоджено близько 30 будинків та господарчих споруд, розташованих поруч із місцем удару. Наразі працівники ДБР проводять слідчі дії, встановлюючи деталі обставин, які призвели до трагедії.

Кримінальне провадження розпочали за частиною 4 статті 425 Кримінального кодексу — недбале ставлення військової службової особи до служби. Санкція статті передбачає до 8 років ув’язнення.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...