Опубліковано: 7 Листопада, 2023. Переглядів: 229


Чи можлива епідемія гепатиту А в Україні: МОЗ дало відповідь

Станом на зараз спалах гепатиту А фіксується лише на Вінниччині, а в інших регіонах спостерігаються поодинокі випадки.

Епідеміологічний зв’язок між ними не встановлений.

Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров’я України.

За словами головного державного санітарного лікаря Ігоря Кузіна, здебільшого випадки гепатиту А не мають загального епідеміологічного зв’язку, тобто одного загального джерела інфікування, як зараз.

Він додав, що випадки захворювання фіксуються щороку в різних областях, оскільки гепатит А має сезонність та зазвичай проявляється у холодну пору року.

“Кожен випадок окремо розслідують фахівці центрів контролю та профілактики хвороб – вивчають як джерело зараження, так і проводять аналіз контактного кола осіб, хто міг бути “переносником” вірусу або потенційно може бути інфікованим. Таким чином встановлюють обставини захворювання і локалізують подальше поширення вірусу”, – пояснив він.

Зазначається, що за результатами проведення розслідувань випадків захворювань на вірусний гепатит А не встановлено епідеміологічного зв’язку між випадками захворювань в різних областях.

Станом на 6 листопада випадки гепатиту А зафіксовані в таких областях:

Тернопільська (1 випадок);
Закарпатська (11 випадків);
Дніпропетровська (3 випадки).

Також протягом жовтня було зафіксовано 12 випадків гепатиту А в Івано-Франківській області – в осередках проведено епідрозслідування та заключна дезінфекція.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...