Опубліковано: 4 Листопада, 2023. Переглядів: 457


Загинуть сотні тисяч росіян: американці змоделювали ядерні удари по РФ

Журналісти американського видання Newsweek змоделювали ядерні удари по Москві та Санкт-Петербургу. За їх даними, число жертв у Москві може перевищити 311 тисяч осіб. А наслідки скидання ядерної бомби на Санкт-Петербург будуть ще руйнівнішими. Про це йдеться у повідомленні видання.

Журналісти змоделювали ядерні удари, щоб з’ясувати, якими були б наслідки для жителів цих міст.

Зокрема, гравітаційна бомба B61-13 потужністю 360 кілотонн може завдати істотної шкоди Москві з населенням у 12,6 млн жителів. Кількість загиблих від ядерного удару новою бомбою Пентагону оцінюється в 311 480 осіб, а поранених – 868 860 осіб.

“Кожен, хто перебуває в радіусі трохи більше 3 км від місця вибуху, зазнає впливу настільки високого рівня радіації, що помре протягом місяця, а 15% тих, хто вижив, пізніше помруть від раку”, – йдеться у повідомленні.

Розрахунок провели за допомогою сервісу Nukemap. За його даними, приблизно за 3 км від місця вибуху впадуть будівлі та виникнуть пожежі. Все, що знаходиться в радіусі приблизно 1 км від місця вибуху, буде знищено вогненною кулею.

Якщо бомба B61-13 буде скинута на Санкт-Петербург, її ефект може виявитися ще більш руйнівним. Там загине близько 360 150 осіб, буде поранено 685 930 людей.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...