Опубліковано: 2 Листопада, 2023. Переглядів: 173


СБУ нейтралізувала угруповання, яке на “швидких” переправляло за кордон ухилянтів (+ФОТО)

Служба безпеки спільно з Національною поліцією нейтралізувала на Одещині міжнародне злочинне угруповання, яке нелегально переправляло за кордон громадян призовного віку.

Для прихованого перевезення ухилянтів по автошляхах регіону фігуранти використовували автомобіль швидкої допомоги з медичним екіпажем.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

“Такий “транспорт” доправляв клієнтів до кордону із сусідньою європейською країною в обхід блокпостів. У так званій “зеленці” ухилянтів зустрічав ще один учасник схеми, який переводив їх до сусідньої країни лісовими стежками”, – йдеться у повідомленні.

У результаті комплексних заходів правоохоронці зупинили на міжнародній трасі “Одеса-Рені” карету швидкої допомоги, яка з проблисковими маячками везла до кордону двох ухилянтів.

Разом з цим було затримано організаторів злочинного угруповання.

За даними слідства, ними виявились двоє іноземних громадян з посвідками на тимчасове проживання в Україні та мешканець Одещини.

За гроші вони “допомагали” потенційним призовникам уникнути мобілізації та нелегально потрапити за кордон.

Вартість таких “послуг” становила від $4,8 тис. з одного клієнта. Гроші фігуранти отримували на банківську картку свого спільника з південного регіону України.

Під час обшуків за місцями перебування учасників схеми вилучено:

– банківські картки та мобільні телефони із доказами незаконної діяльності;
– гроші, отримані протиправним шляхом.

Наразі всім трьом організаторам злочинного угруповання повідомлено про підозру. Крім того, вирішується питання щодо кваліфікації злочинних дій екіпажа швидкої, який був задіяний у незаконній діяльності.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...