Опубліковано: 31 Жовтня, 2023. Переглядів: 563


Злоччина схема у Карпатах: туристи платили за підйом на Говерлу в “чорну касу”

ДБР викрило керівництво Карпатського нацпарку на привласненні грошей від туристів, які підіймались на Говерлу. Сума оборудки вражає: за місяць “заробляли” майже 1 млн грн.

Державне бюро розслідувань 30 жовтня повідомило про викриття заступника директора Карпатського Національного природного парку на організації корупційної схеми.

Йшлось про підйом на найвищу гору України — Говерлу. За це з туристів брали гроші, які ніде не обліковували.

Схема у горах: щодня “заробляли” 30 тисяч грн

Сходження туристів на Говерлу, які ніде не обліковувались, коштували держбюджету майже мільйон гривень на місяць. Аби здійснювати оборудку, заступник директора Карпатського нацпарку оформив на роботу касиром свого знайомого. Той працював на туристичному маршруті при підйомі на Говерлу.

Частині туристів касир не видавав чеків: йшлось і про окремих громадян, і про цілі групи. Так він діяв за вказівкою керівника. Офіційно необліковані кошти йшли у “чорну касу” та привласнювались організаторами оборудки.

“Денний виторг ділків становив майже 30 тисяч грн, що завдавало збитків державі на майже мільйон гривень на місяць. Протиправна схема діяла з червня поточного року, після відкриття туристичних маршрутів на Говерлу”, — інформує ДБР.

У відомстві додають, що правоохоронці зараз проводять низку обшуків на території Карпатського НПП, Говерлянського лісництва, а також в місцях тимчасового проживання фігурантів провадження. Після цього буде вирішуватись питання щодо повідомлення їм про підозру.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...