Опубліковано: 27 Жовтня, 2023. Переглядів: 270


Росія готує нову атаку по Україні: у Силах оборони розповіли про ознаки та рівень загрози

Новий ракетний обстріл України може відбутися у будь-який час. Окупанти вже готуються до атаки. Сили оборони зафіксували підвищену активність безпілотної розвідки з боку російських окупаційних військ.

Росія влаштувала велику перерву між масованими ракетними обстрілами України, але вона може закінчитися у будь-який момент.

Військові попереджають, що зараз рівень загрози особливо зріс. На це вказують певні ознаки.

Підвищення рівня ракетної загрози: російський підводний ракетоносій у Чорному морі

“Ми сьогодні фіксували певну підвищену активність безпілотної розвідки ворога і це абсолютно чіткий провісник того, що дійсно атака готується. Як скоро вона трапиться – це вже на розсуд і способи підготовки ворога. Але ми перебуваємо в готовності і розумінні, що така атака може відбутися в будь-який час”, – повідомила начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони України “Південь” Наталія Гуменюк в ефірі телеканалу FREEДОМ, передає УНІАН.

Гуменюк уточнила, що в Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають 5 російських кораблів. Серед них — підводний ракетоносій, який може мати до 4 ракет типу “Калібр”. За словами представниці Сил оборони, сам факт перебування підводного ракетоносія противника на чергуванні означає, що українцям треба реагувати на сигнали повітряної тривоги дуже швидко. Це повʼязано із тим, що виявити пуски ракет з підводного носія – завдання не з легких.

“Вони дуже часто запускаються на надзвичайно низькій висоті, і виявляються вже безпосередньо перед моментом атаки. Тому між сигналом тривоги і безпосереднім ударом може минути всього кілька секунд. Тому ми робимо акцент, що на бойовому чергуванні саме підводний ракетоносій. Про те, споряджений він чи ні, абсолютно достовірних даних немає”, – сказала Гуменюк.

Вона нагадала, що росіяни вже мають практику створювати напругу і завдавати ударів безпосередньо з бухт, де вони базуються, попри те, що це є грубим порушенням правил безпеки, вони таке вже втілювали. “Тож присутність ракетоносіїв взагалі в Чорному морі – це дуже високий рівень ракетної загрози. Тому ми говоримо, коли виходить ракетоносій на бойове чергування, це підвищення рівня ракетної загрози, а загалом вона тримається на високому рівні”, – сказала Гуменюк.

Росіяни атакували Україну “Шахедами”: дрони летіли двома хвилями

Як повідомили у Повітряних силах ЗСУ, в ніч на 27 жовтня 2023 року противник атакував з району Приморсько-Ахтарськ, застосувавши шість ударних БпЛА типу “Shahed” у напрямку південних регіонів України та одну балістичну ракету “Іскандер-М” з Воронезької області у напрямку Харківщини.

“В результаті бойової роботи силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії з ППО Сил оборони України, знищено п’ять “Shahed-136/131” в межах Херсонської та Миколаївської областей”, — повідомив канал Повітряних сил у Telegram.

“На жаль, відбулося влучання в об’єкт інфраструктури. Виникла пожежа, але вона не критична, локалізована, і рятувальники працюють. Головне, що люди не постраждали”, — прокоментувала атаку Наталія Гуменюк.

Юлія Скорик, Експрес


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...