Опубліковано: 23 Жовтня, 2023. Переглядів: 246


НАЗК перевірило життя воєнкомів. Знайшли незаконне збагачення на 255 млн грн

Національне агентство з питань запобігання корупції за пів року виявило у керівників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки необґрунтовані активи або ознаки незаконного збагачення на понад 255 млн грн. Про це НАЗК повідомило у понеділок.

Агентство називає колишнього військкома Одеського обласного ТЦК Євгена Борисова, якого підозрюють у незаконному збагаченні на понад 188 млн грн та умисному ухиленні від несення служби.

А у його заступника Дениса Галушка виявили ознаки незаконного збагачення на понад 14 млн грн.

У жовтні ознаки незаконного збагачення виявили у начальника Малиновського районного ТЦК Одеси Вячеслава Кушнерова. Йдеться про майже 47 млн грн.

Близько 8,5 млн грн виявили у керівника Дніпропетровського обласного ТЦК Анатолія Пікала.

А різниця між вартістю набутого майна і законними доходами заступника начальника Полтавського обласного ТЦК перевищила 1,8 млн грн.

Моніторинг способу життя військкома Самбірського районного ТЦК Львівської області виявив необґрунтованих активів на понад 4,4 млн грн.

У НАЗК повідомили, що одна з найпоширеніших корупційних практик, яка створює умови для незаконного збагачення воєнкомів, є отримання хабарів від ухилянтів за визнання їх непридатними до служби рішенням військово-лікарської комісії.

“Мінімізація корупційних ризиків можлива за допомогою цифровізації усіх відповідних процесів, внесення до Єдиного реєстру військовозобов’язаних повної та достовірної інформації, а також обміну інформацією між усіма реєстрами”, – сказали в агентстві.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...