Опубліковано: 22 Жовтня, 2023. Переглядів: 396


Лідери українських церков запропонували владі відмовитись від примусової мобілізації вірян

Владі варто відмовитися від примусової мобілізації певної категорії чоловіків та не записувати їх усіх в ухилянти. Адже деяким громадянам не дозволяють брати зброю в руки їхні релігійні переконання.  Але вони можуть бути корисними для України на іншому фронті – трудовому. Про це пише видання  today.ua.

Із такою пропозицією виступили лідери українських церков, які представляють різні релігійні конфесії, на зустрічі з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем.

Вірян, яким релігійні переконання не дозволяють брати в руки зброю, на варто зопалу записувати в ухилянти та влаштовувати їм примусову мобілізацію. Адже такі люди мають в Україні конституційне право на невійськову службу. Тому державі слід відмовитись від примусової мобілізації цієї категорії громадян.

Водночас, вони можуть і мусять бути корисними для своєї країни, особливо в такий непростий час. Отже, замість кримінального переслідування таких чоловіків, цілком можливо використовувати їх на будівництві, ремонті та облаштуванні оборонних об’єктів, а також на промисловості для підвищення обороноздатності країни, вважають духовні лідери.

До речі, не так давно академік Володимир Горбулін зауважив, що серед українців, які ще не були мобілізовані, значно нижчий рівень мотивації до служби в ЗСУ, ніж у тих, хто пішов служити ще торік. Отже, владі треба робити систему мобілізації більш гнучкою.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...